Căutare
Noutăţi pe site
Bine aţi venit!

Sunteti vizitatorul nr. 11064
incepand cu: 05 07 2005

Link-uri
Anunţuri
- Continutul nu a mai fost actualizat din 2005
- Sunt prea putine sanse de adaugare a vreunui nou continut...
Ultima actualizare
2 septembrie 2013
Albinele

Datorită capacităţii de a se adapta la diferite condiţii de climă şi vegetaţie, albinele s-au răspândit pe tot Pământul, împărţindu-se pe rase. În condiţiile de climă şi vegetaţie specifice ţării noastre s-a format rasa Apis mellifera carpatica.

Prin faptul că asigură polenizarea plantelor, albinele au un rol deosebit în păstrarea echilibrului ecosistemelor (mai mult).

Calendar apicol luna februarie

Albinele reîncep activitatea de creştere a puietului

  • controale auditive săptămânale;
  • curăţirea stupilor în vederea zborului de curăţire, se curăţă urdinişurile şi scândurile de zbor;
  • se curăţă vatra stupinei şi se aşează rumeguş, paie sau alte materiale pentru ca albinele ieşite la zborul de curăţire să se aşez e pe zăpadă şi să îngheţe;
  • se întorc fundurile la stupii prevăzuţi cu funduri mobile, ocazie cu care se evaluează starea acestora după cantitatea de albină moartă găsită;
  • stimularea zborului de curăţire;
  • activităţi de întreţinere a inventarului apicol;
  • construirea de stupi, rame etc.
Calendarul complet îl gasiţi aici.
Apicultura

Apicultura (apis = albina, cultura = cultivare) este ştiinţa care studiază viaţa, creşterea şi îngrijirea albinelor, în scopul obţinerii şi folosirii produselor apicole şi al polenizării culturilor agricole (DEI).

Pe meleagurile noastre apicultura s-a impus ca ocupaţie încă din cele mai vechi timpuri. Mărturii în aces sens avem începând de la Herodot (mai mult).

Medicină naturistă

Doriţi să aflaţi cum puteţi folosi produsele stupului pentru tratamentul diferitelor afecţiuni? Informaţii găsiţi la domeniul "Medicina naturista"

Forumul

Pentru discuţii pe tema albinelor, apiculturii puteţi folosi forumul nostru fără ezitare. Moderatorul este un apicultor cu experinenţă şi vă poate ajuta într-o diversitate de probleme.

▲ sus